Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Thu Sep 10, 2009 9:56 pm

mmndgkan raye da nk dekt da... so, marilah berkongsi pengalaman korg dlm bab2 shoping neh. brape bnyk bju da tempah. brape karton kueh da order, brape kontena mercun da bli, brape tan ketupat nk wat. meh la kte brkongsi. x kesah la psl tmpt faveret korg g shoping ke. mcm kt wakaf cek yeh, pavallion, the garden, one utama, the curve, bangsar village ke, mid valley ke, chow kit ke, star hill ke, downtown, uptown, danau kota, bahau bintang walk ke, psr pyg ke, mydin ke, tesco ke, giant ke, carrefour,jusco, the store, fajar. hahahaaa. abes sume gua list. hahaha.. bcoz sharing is caring. hahahaha....
nk jd supplier mercun pun buleh.... tp bg sket komisen kt admin forum ni dgn mode skali. hahahaha...

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
adamoo
Admin
Admin
avatar

Posts : 417
Join date : 05/08/2009
Age : 31
Location : terengganu

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Thu Sep 10, 2009 10:52 pm

aku da prepare 200 biji mercun bola simpan kat umah...skali bapak aku amik bagi adik aku...adik aku lak ng jayanya main ng member2...cessss!!!bajet nak letup masa malam raya...shiot tol~

_________________
Back to top Go down
http://aquaculturist0508.forumotion.net
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Thu Sep 10, 2009 11:44 pm

tahun ni xstat sopim baju lagii...yg thn lepas ade lg xpakai baru jumpe lam lemari...tadi baru g perodua shoping raya..hahaha
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Thu Sep 10, 2009 11:45 pm

shoping raya??
aku pkai stok tawun lepas saja..
bnda elok lagik..
mrcun da lama xmen.. rsa gian la plak..
oit.. juai stok kat aku ckit..
aku mau mrcun ketupat, lalat, ayam, gasing, naga pili dan sewaktu dengannya..
prefer yang kuar kaler bnyak2 n nmpak lawa..
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Thu Sep 10, 2009 11:46 pm

ko kan dok jitra proff xkan xda stok kot ??dkat jer bkt kay u itam tuh
Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Thu Sep 10, 2009 11:51 pm

raye..
soping..
blom lg..
sibuk kije..
soping pun kt pekan je..
Back to top Go down
lend00
Ahli Baru
avatar

Posts : 70
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : pahang

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Thu Sep 10, 2009 11:59 pm

shoppin???? x mgkin...

aku raye taun ni lbh sengkek dr y biase..elaun x msuk lg, saki baki gaji pn dh hmpr abs..jd ry taun ni aku gna pkai je bju g kuliah utk bju rya ..bju mlayu pkai je blk y 4 taun lps..kaler biru muda tu @ y tlh dguna utk angkt smpah kt upsi..

stok mercun x dok lgsung..sbb x tau tokan..mgkn pau y anak sdara @ spupu je la..

sekian selamat ari raya...maaf zhr dan batin
Back to top Go down
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 31
Location : PENANG

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Fri Sep 11, 2009 12:59 am

ak br je g shoppong kt KL (sogo) ng yg lain2...(gi ber5)

tp shopping g2 jela....

sb sbnrnya g tman akk neh bli brg nk kwen rya neh...
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Fri Sep 11, 2009 1:16 am

boo wrote:
ko kan dok jitra proff xkan xda stok kot ??dkat jer bkt kay u itam tuh
ohh.. tidak...
aku carik dari owang saja..
kat cni xtaw la plak sapa tokan besar..
dah aku taw korang da stok, aku mntak la...
ngehehehehe~~
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Fri Sep 11, 2009 1:34 am

Anonymouse wrote:
boo wrote:
ko kan dok jitra proff xkan xda stok kot ??dkat jer bkt kay u itam tuh
ohh.. tidak...
aku carik dari owang saja..
kat cni xtaw la plak sapa tokan besar..
dah aku taw korang da stok, aku mntak la...
ngehehehehe~~

ry ni gua x risau bab2 mercun. full sponsored. pakcik ako penguatkuase daerah. so, xyh nk risau ar. kompom ade supply punye.. tp not for sale ar...
bju melayu gua rs yg ms gua remaja dulu pun buleh pakai lg. thn lps pun pakai 3 kali je kot. gua rs ry ni mcm nk pakai bju melayu dgn kain pelekat jer.. sempoi... gua da bli sluar jean 2 helai. tinggl bju je lg. smpul ry gua da rembt subsidi jusco utk kastemer punye. duit ry blom tuka kt akaun lg, kueh ry, mak gua yg setelkn. gua buk bkn ske sngt kuih ry. dtg umah org, gua carik kerepek dgn asam jer. lain2 gua x heran.

lupe plak. sbg seorg pekeje jusco gua ingin memberi tahu bahawa jusco tgh sales skrg neh. utk ari sbtu dan ahad ade mini J-card fiesta sempena ry. kpd ahli j-card buleh redeem voucher. sile la brkunjung ke jusco berhampiran anda. kalo target sales achieve, ade la gua duit xtra utk next gaji.. ahahahaa

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Fri Sep 11, 2009 2:09 am

kekekek..
smpat lagik promot tuuu...
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Fri Sep 11, 2009 7:34 am

-aku dah beli baju melayu kaler merah gelap...beli kat KB mall...1st time beli baju sendri ni...last ada baju melayu baru lpas amik spm dulu...haha...
-mercun....aku x main mercun...apa daaa...bahaya....main meriam la...
-duit raya belom beli....
-kuih raya...biar mak beli...camne nak bwk kuih aku blik naik moto je...
-ada sorang member tu kuar wakaf che yeh banyak beli tudung...meriah tol..hehe...
Back to top Go down
broken angel
Admin
Admin
avatar

Posts : 130
Join date : 05/08/2009
Age : 31

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Fri Sep 11, 2009 10:10 am

thn ni awal2 aku da dilantik sbg menteri kewangan..pndai tol femli aku..so thn ni aku ditugaskan bli :

1. karpet raya - da setel
2. tikar raya - da setel
3. set pinggan mangkuk - ptutnye da setel tp mak aku dpt tau ekei kj kt dept. home equipment JUSCO maka die suh aku g survey ngn ekei..haih..
4. Kuih raya - da setel(aku tunjuk sudey)
5. Pasu bunga tuk orked die..haih pokai aku
6. Kasut raya ayahanda ku - da setel

yg lom setel :

1. baju raya aku
2. baju raya ayanhanda ku..bonda ku x yah cte, awl2 thn da tempah siap2!!
3. duit raya..waaaaaaaaaaaa......aaaaaaaaaa!!!!!! ank buah rmai wo..

ujong minggu ni ade misi yg berat ngn ekei..KL here i come!!!!!!
Back to top Go down
http://www.zenxin.com.my
broken angel
Admin
Admin
avatar

Posts : 130
Join date : 05/08/2009
Age : 31

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Fri Sep 11, 2009 10:19 am

x sbr nye nk g shoping n bebuke ngn housmet aku ahd ni
sape2 yg kebetulan ade kt kl ahd ni..jom la memeriahkan jln TAR!! roger2 ekei @ aku k!
Back to top Go down
http://www.zenxin.com.my
Nurul Ashiq
Ahli Baru
avatar

Posts : 57
Join date : 06/08/2009
Age : 32
Location : segmt, johor

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Fri Sep 11, 2009 1:23 pm

shoping ry?....hehehe...wktu nk ry ke @ wktu lain2...sme je....sepjg thun shoping bju2 n kasut bru...hehehehe....ry thun ni awl2 mak dh bli n jahitkn bju ry...kalu aku ad d rmh...mmg aku yg jdk tkg jhit bju mak n 2org adik pmpn aku...tp setakat jhit bju kurung je lar yg aku tahu...hehehe...bab kuih2 ni aku mmg xgemar nk mmbuatnye...aku lbh rela msk lauk pauk berbnding n wt kuih2 @ bskut2...tu psl xreti wt biskut ry..hikhikhikhik...
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Fri Sep 11, 2009 2:26 pm

aku raya supa tak raya pn thn ni... tak feeling lgsg... mybe sbb adik-beradik tak dak g kot...
huhu~ plk tu dok kat umah ja... tak dak kemeriahan nk balik kmpg... selalu yg feeling ckit pn yg tu je ar... balik kampung..!

baju dah tempah... tp aku pn tak igt dah apa kaler, fesyen apa yg aku buat ari tu... bila nk p amik pn aku tak tau... tah siap, tah idah pn tak tau... hahaha~

kuih raya... mak aku mmg igt nk wat thn ni... tp memandangkan aku bertugas sebelah ptg, jd agak sukar utk meluangkan masa membuat kuih bersama mak aku... mak aku nk wat sensorg..... i dont think so... tgk la ujg minggu depan gane... aku tgh tunggu kepulangan adik aku utk mmbuli dia wat keja2 umah.... Basketball

ketupat... ritu aku mntk mala tgkp gmba gane nk wat ketupat ganu tu... sbb kat cni, ketupat nya lain ckit... tak comey mcm ketupat ganu... aku dah tak igt cmna nk anyam... itu pn tak tau la tempah ke buat sndiri ke... adoii...

brg2 n perabot serta perkakas umah guna ja yg seadanya... just kemaskan umah ni ckit2 gitula kot...

raya oh raya... apa erti raya..? lebah
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Sat Sep 12, 2009 12:15 am

raya begitu bererti bagi yg berpuasa...
hari mggu nih...jom shopping raya....byk x beli lagi ni...
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Sat Sep 12, 2009 1:16 am

ikrom wrote:

-ada sorang member tu kuar wakaf che yeh banyak beli tudung...meriah tol..hehe...

aku tau la ko perli aku... cehh..

shopping raya aku dah bermula. macam kata si Ikrom ni, aku dah pun bli tudung 4 helai kat wakaf che yeh huhuhu..

tadi baru balik dari KB mall.. aku dah shopping untuk kasut tumit tinggi dengan baju sepasang. tahun nih aku pakai beraneka jenis baju. tadi aku bli jubah kaler maroon. yang antar jahit lak warna biru. balik kg nanti aku nak bli lagi baju. banyak betui..

pastu dekat2 nak balik, aku terbeli lak lagi selai tudung untuk jubah tu.. camna pun, shopping raya aku belum berakhir hahahaha!

ps: Kalau aku nak gi shopping kat wakaf che yeh lagi bleh? hehehehe
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Sat Sep 12, 2009 1:41 am

avissawella86 amy wrote:
ikrom wrote:

-ada sorang member tu kuar wakaf che yeh banyak beli tudung...meriah tol..hehe...

aku tau la ko perli aku... cehh..

shopping raya aku dah bermula. macam kata si Ikrom ni, aku dah pun bli tudung 4 helai kat wakaf che yeh huhuhu..

tadi baru balik dari KB mall.. aku dah shopping untuk kasut tumit tinggi dengan baju sepasang. tahun nih aku pakai beraneka jenis baju. tadi aku bli jubah kaler maroon. yang antar jahit lak warna biru. balik kg nanti aku nak bli lagi baju. banyak betui..

pastu dekat2 nak balik, aku terbeli lak lagi selai tudung untuk jubah tu.. camna pun, shopping raya aku belum berakhir hahahaha!

ps: Kalau aku nak gi shopping kat wakaf che yeh lagi bleh? hehehehe

buleh... jom ar turun kl.. g g jalan TAR. gua snggup cuti semate2 nk teman ko amy. xde hal punye. buleh shoping smpi lebam. dgn gua2 skali lebam folow... bile kuase mmbeli brtmbh, maka begitu juga shoping habit. out of control weh... kalo 14hb ni msuk gaji spruh gua tinggl nk bli baju, dgn boxer renoma selai lg. hahaha... brand renoma ori tgh sales skrg ni. 70% diskaun utk selected item. hanya di jusco dan butik2 renoma. hahahaha... promote sket... padahal gua punye tmpt jual brg2 home improvement. hahahaha

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Sat Sep 12, 2009 1:59 am

avissawella86 amy wrote:
ikrom wrote:

-ada sorang member tu kuar wakaf che yeh banyak beli tudung...meriah tol..hehe...

aku tau la ko perli aku... cehh..

shopping raya aku dah bermula. macam kata si Ikrom ni, aku dah pun bli tudung 4 helai kat wakaf che yeh huhuhu..

tadi baru balik dari KB mall.. aku dah shopping untuk kasut tumit tinggi dengan baju sepasang. tahun nih aku pakai beraneka jenis baju. tadi aku bli jubah kaler maroon. yang antar jahit lak warna biru. balik kg nanti aku nak bli lagi baju. banyak betui..

pastu dekat2 nak balik, aku terbeli lak lagi selai tudung untuk jubah tu.. camna pun, shopping raya aku belum berakhir hahahaha!

ps: Kalau aku nak gi shopping kat wakaf che yeh lagi bleh? hehehehe

aku baru blk kbmall gok... mak datok shoping ngalahkan ikrom...hahaha..nak g w.che yeh lagi ker??? ajak ikrom skali die pndai bli tudung hahaa
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Sat Sep 12, 2009 7:35 am

tudung saji buleh la...hahaha

apa lg x beli ni???...
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 32
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Sat Sep 12, 2009 2:00 pm

ikrom, ko belum bli lagi sampul nak isi duit raya hahahaha
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
broken angel
Admin
Admin
avatar

Posts : 130
Join date : 05/08/2009
Age : 31

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Sat Sep 12, 2009 2:08 pm

xyah bazir duit g bli..
klu ko g tuka duit rya kt bank/kua kn duit/ape2 urusan yg melibatkan bank, mmg bank bg free time2 cmni..sng cte klu ko wat2 lalu dpn bank 2-3kali mst ade org bg sampul duit rya tu..klu bank tu x bg ko tnya je sb dorg ade peruntukan tuk mende2 cmni esp ari rya
Back to top Go down
http://www.zenxin.com.my
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Sat Sep 12, 2009 3:43 pm

broken angel wrote:
xyah bazir duit g bli..
klu ko g tuka duit rya kt bank/kua kn duit/ape2 urusan yg melibatkan bank, mmg bank bg free time2 cmni..sng cte klu ko wat2 lalu dpn bank 2-3kali mst ade org bg sampul duit rya tu..klu bank tu x bg ko tnya je sb dorg ade peruntukan tuk mende2 cmni esp ari rya

sampul ry ni under gua. so, xd mslh ketidak cukupan smpul ry. hahaha... subsidi jusco bg bnyk. ade 800. hahahaa....

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   Sat Sep 12, 2009 3:56 pm

taun ni nk pkai sampul duit raya yg cam duit krtas tu...sampul RM50 tp taruk singgit je...haha...bdk2 nak sgt kumpul duit raya...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?   

Back to top Go down
 
segmen yg diberi nama sudahkah anda shoping utk hari raya?
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Perbincangan Umum-
Jump to: