Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 gelagat budak2...

Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : JaPaN

PostSubject: gelagat budak2...   Thu Aug 20, 2009 7:30 pm

aku just nk share ngan korang penglmn aku ngan bdk2 skola...
mungkin korgpn prnh jadi cam diorg b4 ni....and klu korg pn ade pgalam same..jom bork2 sal mreka...tak semestinya korg kne jadi cikgu tuk citer pngalamn camnikan...mane r tau korg de ank sdare ke...mbe ke...
yg pastinya umo bwh dari kite...i mean bork sal budk yg under 18 la...
yg de perangai pelik2....share la k....
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : JaPaN

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Thu Aug 20, 2009 7:39 pm

ni aku nk story sal satu klas yg aku ngajar...
aku ajar moral klas tu...klas f1 ujung skali...klas ni mmg thp pasr borong yg kalah pasar payang bisingnya....
diorang hy akn snyap bile nmpk pengetua je....
satu hari tu aku msuk klas ni cam bese...
aku tak tau la ari tu thp kebsingan mmg tak dpt dihandle...
aku suh salin nota kat papan itam...diorng ley buat bodo je...
last2 aku ketuk meja kai batang sodok sampah dgn kuat....diorg snyap n memandang ke arah aku....
akupn dgn slumbernya berkata "takpe klu awak suma taknk salin nota saya...saya nak suma duduk tempat masing2...saya nak citer sal hantu"
tindakbls yg aku dpt sungguh luar bese...mereka dgn pantas ddk tmpat masing2 n senyap....suma mata memandang aku...tetiba ketua Bising tu pn berkata "lauser,kuaitiin (sory,tak reti eja)" mksudnya...dy suh aku cpt citer sal antu....dgn kpala yg ligat sambil memikirkan citer yg patut aku reka,aku tersenyum puas..... Twisted Evil
stat dari ari tu...stiap kali masuk klas aku akn sogok mereka dgn citer2 antu...dgn balasan mereka menyalin nota aku... Twisted Evil
tapi skang aku dah tak ajar klas tu....huhuhuh
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Fri Aug 21, 2009 5:55 am

ko ngaja ank cina ke sya?? patut la ganaz2 ja perangai suma... hehehe~
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : JaPaN

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sat Aug 22, 2009 6:35 am

cam aku cakap....skola aku ni 70% adalh cina...
mmg payh nk ajar tapi ne ajar gok...huhuh
Back to top Go down
ain manisa
Ahli Junior
avatar

Posts : 318
Join date : 05/08/2009
Location : jelapang padi

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sat Aug 22, 2009 4:48 pm

takpa... aku phm... but sometimes they can also be so cute in their naughtiness.. (tak tau la btol ke tak ayat aku nih.. huhu~) jelir
Back to top Go down
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 31
Location : PENANG

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sat Aug 22, 2009 5:18 pm

keh3...aku dpt bygkan sya ketok meja ngan penyodok to....adeh...
geli perot aku weh..... Laughing


aku pn nk share gk la pngalaman aku ngajar lps SPM dlu...
ni sume keja kwn aku la,,pndai2 bg nm aku kt ckgu ak tuk ajar Lukisan kejuruteraan(LK)..
aku memang xnk la ngaja coz bdk f5(junior ak sblh klas je pn)..cmana nk ngaja sorg dak laki ni(merangkap kpd adk kwn aku) dok admire aku...cer bgtau cmana ak nk ngaja masa to...siyes ak kekok gile...dak2 len ak ok je..pelik2 kan pangai dorg ni...senior die yg comot ni pn nk di'admire...ssh tol ak nk ngajar bile asek tnung mcm nk mkn org...tensen!

thp tensen aku hilang sketika ble ak kan aja dak f3 lak...math..
tp len plak jd...bdk2 ni buli ak lak...aku ngah nulis kt papan itam duk boh tanduk "peace" kt kpala aku...gram tol...
kbtlan dowg ni mber2 adk aku..jd ak t'glemer dlu sblm mula ngajar...
asek dok ulang "ni kak salleh kan??"
ak wt derk je...

dorg ni nkl je...bdk klas pndai gk la...
tp aku xley lupe dak 2org (girls) ni biadap gile..n agk krg aja..
tp pn tutor dorg je xnk lbh2 la nt ckgu2 ak kata aku over lak...
tp aty aku t'ubat la ble dak2 laki ni backup ak...
aku xthn to dak2 ni siap carut2 kt dak dorang to cmni
"harap muka ja lawa tp mcm tuuut....."

ak juz ckp rasa dh pndai xpe,yg nk blaja dgr la ak ngaja..
ak pn xda kuasa sbg ckgu xley nk lbh2...
lgpn nk jd ckgu zmn skg bkn ley cubit2 ke jentik2 kang msk lokap la..
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : JaPaN

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sat Aug 22, 2009 5:33 pm

haha...bese la bdk2...
aku pn de gak bodk form5 ske...
dy student 1st yg aku rpt kat sini...
dy takley tgk klu aku rpt ngan stdnt laki len or ckg2 len...
mle2 aku cam plek la asl la bdk ni agknya...
rupe2nya dy ske kat aku...haha..
aku citer kat kwn2 dy and diorang pn ckp yg budk ni tak pernh camni...
tp aku trus trg la ckp yg aku syg dy cam adik je...
sjk dari tu dy cam mle phm n skrg dh de gf dh pn...
aku pn dh tak rpt sgt ngan dy..
bdkny ade lam gallery...
Back to top Go down
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 31
Location : PENANG

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sat Aug 22, 2009 5:51 pm

yeke yg mana 1???
aku ngaja kejap je...pastu aku xtau pas mane dah dak to...

mcm2 la bila hormon berkeliaran bdk2 ni...
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : JaPaN

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sat Aug 22, 2009 7:18 pm

nk wat camne...
budk bru nk mmbesr..
tp mmg aku syg pn bdk tu...sdey biler dh xrpt Sad
nanti aku PM ko...nnti org kate off topic lak...huhu
Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sat Aug 22, 2009 11:44 pm

kisah neh terjadi masa zaman aku form five dulu..(x kisah r, yg penting zaman tu kita dikira budak2 lg..)

aku dulu pengawas, so kne r pakai kasut itam..(laki2 kalo bleh yg kilat2 tu)
kasut aku plak jenis cm cikgu2 laki pakai yang tumit dia agak keras,
bila jalan mmg bunyik rr.."kletak!kletuk!kletak!kletuk!.."

satu ari ni aku g tandas mau 'nyanyi'..
setel je trus r balik kelas..dari jauh aku dgr kelas agk riuh,

aku jalan cam biase..
"kletak!kletuk!kletak!kletuk!.."
agak2 dalam 5 meter nak sampai kelas tiba2 kelas jd senyap sepi..
smpai pintu kelas aku tgk suma classmate ttb bertukar personaliti,
ad yang purak2 bace buku dan masing2 duk meja sendiri..

aku pun meng'hoi'kan dorang..
"oittt..apsal senyap?"
haha..dowang ingat yang datang pengetua, tp rupenye member sendirik..
tu suma pasal bunyik tapak kasut aku daa..

kelas kembali riuh..
Back to top Go down
lavenda9oo8
Ahli Junior
avatar

Posts : 125
Join date : 06/08/2009
Age : 31
Location : PENANG

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sun Aug 23, 2009 2:53 am

wokey sya....to sume pngalaman kn..tp ak kjp jer....

ak lg ska ngajar dowg cm kwn2...

xnk tlalu bkeras sgt,,,,

kna ngan situasi gak ar...

p/s: jgn lupe pm ak...
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : JaPaN

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Sun Aug 23, 2009 5:32 am

wah...
pie yg dasat...
camne la ley tertipu mbe2 ko ekh??
aku dlu mse skola tak tkut lasum ngan pengetua sbb aku ag bsr dr pengetua...hahahaha
Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Aug 25, 2009 10:10 pm

kami tak takut pengetua, tp kami hormat.keh3.. sengih
tp tiap kali aku pandang nuke pemgetua aku, aku tak bleh blah misti thn gelak..
muje dia sebijik cam Gus Dur da..
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : JaPaN

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Aug 25, 2009 11:01 pm

pie_spekong wrote:
kami tak takut pengetua, tp kami hormat.keh3.. sengih
tp tiap kali aku pandang nuke pemgetua aku, aku tak bleh blah misti thn gelak..
muje dia sebijik cam Gus Dur da..

poyo jer...
ckp sal pengetua...
pengetua aku mke cam kamil...
asal aku tgk dy musti teringat kamil...hahah
Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Aug 25, 2009 11:16 pm

ape da sya..
kalo ko tgk kamil, baru ko teringat pengetua ko..
sbb pemngetua ko hadir dulu dalam idup ko..
ehhhhhh? ni pengetua mane yang ko maksudkan?? hurrm
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : JaPaN

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Aug 25, 2009 11:27 pm

pie_spekong wrote:
ape da sya..
kalo ko tgk kamil, baru ko teringat pengetua ko..
sbb pemngetua ko hadir dulu dalam idup ko..
ehhhhhh? ni pengetua mane yang ko maksudkan?? hurrm

bkn2...bile tgk pengetua teringt kamil..
aku mksudkn pengetua skola aku ajo skang ni la...
pie..pie...
Back to top Go down
pie_spekong
Ahli Junior
avatar

Posts : 184
Join date : 17/08/2009
Location : parit sulong

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Aug 25, 2009 11:33 pm

kamil la tuh..
ye wat part time jd pengetua.. spek
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : JaPaN

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Aug 25, 2009 11:42 pm

haha...byk la ko..
ko takde ym ke?
klu de pm aku add...
tkut kang jd ogg topic lak
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Tue Aug 25, 2009 11:56 pm

off topik lam area borak kosong dibenarkan la cik adik sya oiiii~~~!!!
dalam perbncngan umum ja xboleh..
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : JaPaN

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Wed Aug 26, 2009 12:01 am

ooo...yeke?
bru aku tau...
tp tgk cam de je off topic aku yg kne del kat borak kosong ni???huuh...
Back to top Go down
Anonymouse
Ahli Senior
avatar

Posts : 599
Join date : 14/08/2009

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Wed Aug 26, 2009 12:07 am

Suspect ada ke??
tu ko kna refer admin n mod laaa....
Back to top Go down
BaCkSpACe
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : JaPaN

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Wed Aug 26, 2009 12:24 am

malas nk refer2...
nk del...del la...ingt aku kesah????

profff..aku nk ty sket ni...
mmg soklan off topic...
camne nk transfer data dr hardisk pc yg takde monitor ke laptop??
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Wed Aug 26, 2009 6:49 am

ade student suka kat ckgu sndri....biasa la tu...aku dulu ckgu yg suka kat aku...lagi best...haha...

pegetua aku kalo tgk aku dia igat aku ckgu...
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Wed Aug 26, 2009 6:57 am

ikrom wrote:
ade student suka kat ckgu sndri....biasa la tu...aku dulu ckgu yg suka kat aku...lagi best...haha...

pegetua aku kalo tgk aku dia igat aku ckgu...

pengetua ingat ko cikgu ikrom>?hahah lol! lol! lol! lol!

adoi laa ............
Back to top Go down
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 32
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: gelagat budak2...   Wed Aug 26, 2009 12:53 pm

BaCkSpACe wrote:
pie_spekong wrote:
ape da sya..
kalo ko tgk kamil, baru ko teringat pengetua ko..
sbb pemngetua ko hadir dulu dalam idup ko..
ehhhhhh? ni pengetua mane yang ko maksudkan?? hurrm

bkn2...bile tgk pengetua teringt kamil..
aku mksudkn pengetua skola aku ajo skang ni la...
pie..pie...

adeiii... ap da pengtua ko mgigtkn ko pd ak.. msti die ad tahi lalat kt ats bibir sblh knan kn kn??? hahaha afro
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: gelagat budak2...   

Back to top Go down
 
gelagat budak2...
Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Borak kosong-
Jump to: