Legacy Of UMT Aquaculturist
sila2 la masuk...minum2 dulu...sila2 jangan malu2

Legacy Of UMT Aquaculturist

We wont break...we will always stay together...wherever we are...we are one~
 
HomeHome  Muka DepanMuka Depan  RegisterRegister  Log inLog in  
nak memeriahkan forum...aku open topik baru >> Umah Ensems...dimulai dengan Umah Ensems #1 : Hatchery air tawar... xperlu posting ikut topik...santai2 sesantai2nya...posting sampai 50 dan akan dilock and sila bukak topik baru Umah Ensems #2 : (ups to u tajuk nye)...kita tengok sampai berapa ratus topik ini leh bertahan...off topik + dabel post dibenarkan!!!!

Share | 
 

 Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 31
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 1:12 am

First topic message reminder :

Assalamualaikum w.b.t.

persoalan ni tmbul dlm benak pkirn ak ms bks jnda ak (siti nurhaliza) kwin ngn datuk k.. prsln ni jdi mkin bertmbh menanah dlm otak ak ble akak ak kwin n laki die tu pn umur jauh 6-7 taun dr umr die, 2-2 abg ipr ak mmpyai umr yg agk jauh dr umr akak2 ak.. so smkin ari smkin bertmbh galak ak berpkir bnde alah ni dan ingin mncri jwpn sjati.. mybe ahli yg berhormat sklian bleh mgutarakn pndpt n kpstian..
Back to top Go down

AuthorMessage
ajak syed
Ahli Junior
avatar

Posts : 175
Join date : 31/08/2009

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 10:54 pm

nice ar korie kt sni da kete Persona dia buang logo harimau proton tu. pastu tepek logo H honda. lahir ar honda Accord celup... tapi stylo gak
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 11:21 pm

buang logo rimau tepek gg hensem...haha..ntah laa ikrom pompuan xnak kat ko mcm2 ko katee...gentleman laa skettt
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 31
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 11:24 pm

oiiittt....
tak leh wo.....
jgn wat cm tu....
pkai yg ori jer lar...jgn ubah2...dh cantik proton wat design korg wat design sndiri.....
aku sokong bab Ikrom tu......
tp apsal dia senyap jer....
tk bg komen pn....takut kna jd bahan ke???
Back to top Go down
boo
Moderator
Moderator
avatar

Posts : 455
Join date : 14/08/2009
Age : 33
Location : lokasi

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 11:36 pm

tu laa ikrom try blaja repecct pompuan sket..hahaha
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 31
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 11:39 pm

btul tu.....
lpas tu cuba wat humor tahap bdk degree...
jgn wat humor tahap bdk fail PMR...
respect diorg bkn brmksud malu ngn diorng....
tu bodo namenyer....
pompuan yg ptut malu.....
tapi laki lak yg malu.....
tp sjak jd penguatkuasa ni aku rase dia jd brani skit kot.....
bg skit video ko g tgkap org...
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Fri Oct 30, 2009 11:48 pm

ajak syed wrote:
24 mude lg boo..
aku sokong ensem
duit mmg bleh beli kebahagian..
aku kurang stuju sket duit bleh bli kebahagiaan ni.. kalau dapat yg duit byk pun tapi asyik makan hati watper?? berbalik kepada topik, aku pun suka lelaki yg lebih tua dari aku. sebab nya aku rasa lelaki yg lebih berumur nih dah tak pikir sangat nak enjoy2 tapi lebih pk utk serius dan berkeluarga. lagi 1, lelaki yang lebih tua dari aku rasanya lebih memahami kot sebab kalau sebaya atau x jauh sgt beza umo mungkin pemikiran lebih kurang ja. 
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 31
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 12:41 am

berdasrkn bncian ak pd pndpt korg..scra asasnye org pmpn suke yg lbh berumr dr die utk jd psgn idup, n slh 1 sbbnye pkrn org lbh berumur lbh mtg..ok pd pndgn korg ap mksud berpkrn matang?? adakah org bpkirn matang juga akn matang dlm serba serbi tindkn?? sile2 tmbh nsik..
Back to top Go down
lend00
Ahli Baru
avatar

Posts : 70
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : pahang

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 1:05 am

kalu dh brumo..kje pon dh lm..duit pon dh byk..

(matang + cnta) dikuasa duakan dgn duit d tolak 0.5 nilai ksedihan = BAHAGIA

tnpa duit ssah nk bhgia...
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 1:07 am

semestinya pemikiran yang matang perlu selaras dengan tindakan yang matang. kalau pikir ja matang tapi dok buat sesuatu yang tak matang tak bleh gak. tindakan yang matang nih dari segala segi la. tapi selalunya, kalau boleh pikir matang, automatik akan dapat bertindak matang berdasarkan pemikiran tadi. 
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 31
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 1:10 am

btul tu.....takde duit mcm masalh leh dtg....
cuba fikirkan.....
kita ditimpa masalah dn tak brduit.....
memg naya....
kalo ditimpa masalh tp brharta....
seng jer...upah org settlekn masalh kita....
nmpk tk btapa pntingnyer duit tu....
jd org brumo ni duitnyer byk.....jolinyer pn byk....
dangdut se....
kamil>>>>matang bg aku sengnyer....think first act second...tu jer very simple....
Back to top Go down
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 31
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 1:11 am

di highlightkn skli lg.. ap mksud berpkirn matang??
Back to top Go down
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 31
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 1:13 am

think 1st act 2nd?? klau student upsr nk jwb pekse, diorg think 1st then br jwb..tu dikire mtg ke??
Back to top Go down
ikrom
Ahli Junior
avatar

Posts : 287
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : Kay Bee

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 1:17 am

matang tu mature la kamil....hahaha

pikiran matang mknanya dpt wat prtimbngan yg spatutnya dlm apa2 hal... terutama soal hidup n prancangan masa dpan...
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 31
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 1:22 am

well thats the point.....dun equalise UPSR candidates with us.....
this topic about women take older man as their partner...not about kid answering some question even they can't think logically enough to answer it...just memorizing it to answer it..
For adult if they think carefully for every action and conduct their attitude properly following to the comon sense (coz every civilisation got different common sense) then they will be considere mature by the community.
Conduct urself like people want to see u behave. But the reality is, Is u willing to lead ur life the way that people hope u be or treat ur life the way u want the most???
Back to top Go down
lend00
Ahli Baru
avatar

Posts : 70
Join date : 16/08/2009
Age : 31
Location : pahang

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 1:26 am

hurmmm... aku pon spndapat ngn dato' ensem.. pk..pk.. tbaik bru wt utk dlm khidupan sharian..

nk lebih detail kn gn kamus dewan edisi ke-3..

bdk upsr tu laen kamil..itu bpikir utk jwb pekse x smpai thp nirvana dan mokhsa lg..
hal2 sekolah dan murid2..sila tnya lbh lnjut kt sya slaku chekgu skoloh
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 1:27 am

pikir matang bagi aku pk secara rasional, realistik dan tidak dipengaruhi oleh emosi atau pun yang sewaktu dengannya.
tindakan yang matang lak bagi aku adalah tindakan yang kena pada tempatnya, buat sesuatu yg perlu dan bersesuaian.
contoh tindakan tak matang yang paling mudah, korang memperlekehkan orang lain. itu adalah tak matang ok.
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 31
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 1:39 am

Ni yg sosah ni kalo bincang secaro sorius.....trus eden speaking omputeh....
niat di hati eden nak bincang secaro soriuh tapi ponuh lawok tadi.....
hissshhhh........like eden say.....common sense.....
ade tk ekau pikir bonda yg ekau nk buek tu kona koji ngan orang laen...
kalo orang koji maknonyer tak matang la korang punyer actioon tu.....
tapi tindakon disortakan ngn emosi adalah normal bg eden....
korano orang cam ni ler yg akan byak tolong kita nanti sebeb diorg akn tolong kita tanpa banyok buoh fikironnyer pulok.....copek jer diorg dtg...
Back to top Go down
gabanislam
Ahli Junior
avatar

Posts : 147
Join date : 07/08/2009
Age : 31
Location : between the inner ground and sky

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 1:41 am

to mr good looking, i think ur answer make sense.. n for surely most of the decisions are followed by the relevant, best actions..but how about the cruel cases such as abuse which done by 'older' people.. i think they are matured enough to think the right, but how is it happened?

to answer ur question, from my hubble opinion we should drive our life for what we want to be, n for surely the ways should follows the ethic of the community n at the end, being the best which suit for our selves and also the community..

ak sje je tu cikgu len bg cnth tu sbb ensem kate think 1st act 2nd tnpa further explaintion..hehe
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 31
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 2:05 am

Abuse is a very wide array of definitions.....
If we follow the western, any beat that cause irritation even a tiny
inch such as bruise or swell can be subject as abuse. Easier, like our
parents where their parents (our grandfather) always beat them in term
of nurture them. Nowadays if our parents applied exactly the same
method like they are experience during their adolescence, that will be
considered abuse.
So abuse like beating kids until they admitted to ward is a barbaric
action. That immature, and our common sense reject it. So does the law.
Why? It simple coz its not our common sense to beat the helpless kid.
But is it our common sense to punish the convict with murder penalty or
rather guide them to grip back what they had lost. (the child trust)
alamak serius lg....issh topik ni memg menarik prhatian aku...
Back to top Go down
avissawella86 amy
Ahli Junior
avatar

Posts : 120
Join date : 18/08/2009
Age : 31
Location : Perlis - KayBee

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 2:11 am

sebab tu pemikiran matang kena selaras dengan tindakan yang matang. boleh pikir matang tak semestinya boleh bertindak matang.
Back to top Go down
http://avissawella86.blogspot.com
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 31
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 2:23 am

arrrrgghhhhhh.........
ssh gak jd matang ni........
nk kona speoking omputeh lak.....(kna serius skit bruler matang)
aku jd kurang matang jer lar... syok wo......
leh kutuk2 org smpai brgaduh2.... bkn sng tu.....
kesimpulannyer think first act second...
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 2:34 am

avissawella86 amy wrote:
sebab tu pemikiran matang kena selaras dengan tindakan yang matang. boleh pikir matang tak semestinya boleh bertindak matang.

oit. ni topik pompuan ske laki lbh tua ke topik matang da pra matang?

well, bg gua umor tu tolak tepi. tu cume figure jer. kestabilan seseorg tu bukn di ukur dgn umo. kalo mcm tu, penganggur umo 35hn kire stabil ke?
bile sntuh psl kestabilan hidup, kompom psl duit/gaji. kalo gaji da 5 ribu, buleh dikire x stabil ke? di kire x brkemampuan ke? kalo x stabil pun psl emosi. kalo dok g kalabul malami + pakau + no ekor 24-7 je, 10 ribu pun x cukup. so kpd lelaki skalian. marilah menstabilkn diri kite dgn menyediakan stabilizer bar yg brjenama kerjaya yg halal.

bg gua matang tu brdsrkn umor. brtindak mengikut umo kte. kalo umo 12 thn, brpikirlah mcm umo 12 thn. xyh ngade2 nk pikir mcm org umo 24 thn. ape yg gua prasan kt kos kte, kte pikir cara matang but we dont act one. but if we act maturely, the fun is not there. so, choose the right time n place to act inmaturely. dont act like a kindergarden kids in the middle of a meeting. see? simple as that.

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 31
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 2:46 am

adakah dgn menunggang moto 70cc dan cube mengejeck superbike 750cc itu tindakan matang????......
hohohohohoho........
gaji wa tk smpai pn 5 ribu lg....
kiranyer tk stabil ler aku ni....
tp krjaya aku memg halal....
hantar surat jer.......
takder hntar anjing dan khinzir atau bnda2 yg brunsurkan 2 makhluk ni.....
Back to top Go down
ekei47
Admin
Admin
avatar

Posts : 439
Join date : 11/08/2009
Age : 32
Location : pandan indah-bangsar-TTDI-bandar utama-sg.buloh-melaka-kluang-jaybee-kaybee

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 2:58 am

Khairul wrote:
adakah dgn menunggang moto 70cc dan cube mengejeck superbike 750cc itu tindakan matang????......
hohohohohoho........
gaji wa tk smpai pn 5 ribu lg....
kiranyer tk stabil ler aku ni....
tp krjaya aku memg halal....
hantar surat jer.......
takder hntar anjing dan khinzir atau bnda2 yg brunsurkan 2 makhluk ni.....

aktiviti kurg matang buleh dijadikan sumber utk menghilangkn tekanan. hahaha.. tp slalu sngt org kate kurg siuman atau masuk air. hahaha

_________________
it never was a love. it's an obsession.
Back to top Go down
Khairul
Ahli Junior
avatar

Posts : 131
Join date : 25/10/2009
Age : 31
Location : Gelang Patah Johor

PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   Sat Oct 31, 2009 3:08 am

Jd main gosok2 tu bleh gak ler....(dlm LRT sahaja)
Jom karaoke....leh lpas tension gak.....
Aku skang tgah poning cari rumah....
kna pindah ler beb.....
1 minggu jer lg....
sape tau umah atau bilik kosong dkt ngn LRT...??
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??   

Back to top Go down
 
Betul ke kebanyakan org pmpn suka laki yg jauh lbh berumur dr die??
Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Legacy Of UMT Aquaculturist :: Pengumuman dan Aktiviti Forum :: Perbincangan Umum-
Jump to: